Results 1 to 6 of 6

Thread: Vista: "game.exe has stopped working"

  1. #1
    Lesser Wizard
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    124

    Default Vista: "game.exe has stopped working"

    I have, for my sins, recently moved to Vista (ie I haven't had a chance to upgrade my new coputer to XP ) and am now having problems with the Oh Sh1t! game. Esentially any time my hero collides with one of the barrels, I get a "game.exe has stopped working, Windows is checking for a solution to the problem" message.

    I am using the latest version of novashell, dowloaded from the site.
    Last edited by Pleng; 05-09-2008 at 04:26 PM.

  2. #2
    Administrator Seth's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Japan
    Posts
    5,340

    Default

    Hrmm... I also use Vista, and it ran without a single error on this end. Is your version of Oh Sh!t modified in any way from the original .rar you put up? If so, maybe I need that version to duplicate the crash.
    Seth A. Robinson
    Robinson Technologies

  3. #3
    Lesser Wizard
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    124

    Default

    No it's exactly the same version

  4. #4

    Default

    Tried it with Vista (Service Pack 1) and it runs fine; no crashes when hitting barrels either. What are your system specs like? I'm running it on a dual core Acer Aspire 7720G laptop.

    Aside from that, NovaShell shouldn't really just crash without warning, should it? Even if you HAVE accidentally messed with the game's files. If it's not your computer up to weirdness then you may have discovered a bug.

  5. #5
    Lesser Wizard
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    124

    Default

    I'm runing an Atlon64 4000+ with 4Gb Ram and Vista home basic. Have tried updating again with the latest Novashell but no luck.

    Worse still, I've installed VMWare player and Ubuntu desktop 8 and after extracting the archive to Ubuntu desktop It STILL refuses to work This time All I get is a black screen flash followed by a return to the desktop.

    All the included games work fine under Windows, so it must be something in Oh Sh!t that Novashell/Vista doesn't like

  6. #6

    Talking about game exe

    mine s not working too. when i start playing sas secure tomorrow game exe stop working i dont know why if anyone know hot to fix it tell me pls im using vista too X80Lseries i dont know why its stop working

Similar Threads

  1. Coppying "skeleton" wont work (MAC)
    By Suudsu2200 in forum Novashell Game Creation System
    Replies: 1
    Last Post: 03-04-2007, 08:24 PM
  2. undo on "replace selected" only does one at a time
    By whisperstorm in forum Novashell Game Creation System
    Replies: 1
    Last Post: 11-25-2006, 05:41 AM
  3. Legend of Tenjin.... Press "S" for screen #?
    By tazrulz69 in forum Dink Smallwood HD
    Replies: 0
    Last Post: 02-28-2004, 07:44 AM
  4. Funeral Quest Server "Initializing"
    By in forum Funeral Quest
    Replies: 2
    Last Post: 01-18-2004, 02:17 AM
  5. Di-Mart Guns -Explanation of the "Store Guy" event
    By rmcnew in forum Funeral Quest
    Replies: 2
    Last Post: 01-15-2004, 06:25 AM

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •