Results 1 to 6 of 6

Thread: Play my match3 game(Clanlib1.0) and help me port to MacOS

  1. #1
    Lesser Knight
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    57

    Default Play my match3 game(Clanlib1.0) and help me port to MacOS

    Hellow guys! My game have completed.

    My game download: http://www.mediafire.com/download/s2fj97fycf5jwhy


    I very very want to port this game to MacOS. It is money.()
    Now just a clanlib1.0 to download, no lib for Mac to download, somebody could give me some advice?


    I'm testing on various platforms.It's using Clanlib1.0(I begin this game at 2007!) , want port to MacOS.
    I found a problem about fullscreen on laptop computer. On laptop computers, fullscreen is not full, it's have black border around orignal frame,It's just a laptop

    setting problem? Some laptop computers will crash when I click FULLSCREEN function.And show it's "Runtime Error!"


    Build Environment: win7 32; VS2010; AMD platforms. My Clanlib1.0 is a modify version(fix a ATI card driver bug).
    http://clanlib.org/download/binaries...-radeonfix.zip

    details about this ATI driver bug information:
    http://www.rtsoft.com/forums/showthr...7-test-my-demo

  2. #2
    Lesser Knight
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    57

    Default

    I found a bug about the version of fix the ATI bug clanlib. I use standard version of clanlib1.0 . The laptop computer could be fullscreen. Why?

  3. #3
    ClanLib Developer
    Join Date
    May 2007
    Posts
    1,824

    Default

    As far as I know, nobody uses ClanLib 1.0 anymore.

    Using full screen by changing the screen mode was problematic. That's why it was removed in ClanLib 2.x today.

    This is because it is possible that devices do not the support screen modes that you specify.

    Instead, create a full screen borderless window, and scale the graphics accordingly.

    (Also see http://www.rtsoft.com/forums/showthr...-No-fullscreen )

  4. #4
    Lesser Knight
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    57

    Default

    Sorry, my english is bad. I use two versions of clanlib1.0 , one fix a bug . Details see above. One version could be fullscreen, another
    will crash on same laptop computer. I begin this game at 2007, so ...... that's time only 1.0.

  5. #5
    ClanLib Developer
    Join Date
    May 2007
    Posts
    1,824

    Default

    I understand.

    I believe the Fullscreen screen fix was implemented in 2007.

    I do not know if " http://clanlib.org/download/binaries...-radeonfix.zip " was built using the latest SVN.

    I also do not know if " svn://esoteric.clanlib.org/public/ClanLib/Development/ClanLib-1.0 " contains the clanlib1_radeon_fix.patch patch (I have not checked)

    If compiling the svn clanlib with the patch does not work, then try using an older svn version without the fullscreen patch (I would be surprised though)

  6. #6
    Lesser Knight
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    57

    Default

    Sorry: I check my old version, found the different:

    CL_DisplayWindow window( "Dog Go Home", 800, 600, boolFullscreen ); ------- some laptop will crash.

    CL_OpenGLWindow window("Top-Fancy studio", 800, 600,false); ------------ it's OK.

Similar Threads

  1. MacOS X patch - sound, input and font fixes
    By Nightwind0 in forum Official ClanLib SDK Forums
    Replies: 1
    Last Post: 06-16-2014, 02:00 PM
  2. Play this game!!!
    By StormWire in forum RTsoft Tavern
    Replies: 3
    Last Post: 06-02-2014, 02:22 AM
  3. Let's play a game!
    By Dodo Wizard in forum RTsoft Tavern
    Replies: 85
    Last Post: 02-04-2014, 07:18 AM
  4. about port clan game to windows7
    By DavinciZhe in forum Official ClanLib SDK Forums
    Replies: 3
    Last Post: 05-26-2010, 05:42 AM

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •