PDA

View Full Version : SetupOrtho errors



BigBMan
12-20-2010, 06:56 AM
I'm getting the following error every frame when using your RT3D example:

2010-12-19 22:54:38.821 RT3DApp[751:307] ERROR: OpenGL error 0x0501 (1281) in SetupOrtho line 418

iOS 4.2, iPad. As I recall, the error shows up in the simulator and the device.

Seth
12-20-2010, 11:16 PM
Hmm, that means GL_INVALID_VALUE. Since I'm currently hacking around the Irrlicht part I'll fix it if I see it.

BigBMan
12-27-2010, 03:11 PM
Did this get fixed in your big Irrlicht commit (which I'm VERY excited about!)?

Seth
12-28-2010, 10:13 AM
I verified there are no errors using the 4.2 iPad Simulator but I wasn't able to run in debug mode on the device to test that part. (Adhoc build seems fine though) Let me know if it still happens!

BigBMan
12-30-2010, 12:37 AM
still getting it with the latest SDK on both windows and mac/iOs:

"ERROR: OpenGL error 0x0501 (1281) in SetupOrtho line 418"

Seth
12-30-2010, 04:46 AM
Strange, wonder why I'm not seeing it on my Windows or iOS simulator builds.

That line the error is repoting is directly after g_globalBatcher.Flush(); - but I suspect the actual GL error is happening before SetupOrtho is called. You might try sprinkling the CHECK_GL_ERROR(); macro around and trying to isolate it to the exact GL call causing it.

I'm only doing very basic GL ES 1.X stuff but a different video driver could theoretically decide to report errors that mine doesn't.. I'll do some on-device debugging on my side, maybe I'll see it there.

BigBMan
01-03-2011, 08:07 AM
OK, I just noticed this is happening only when I've got billboards/sprites in my scene. That would explain why it's a SetupOrtho error.

I enabled the IrrMeshLoader (pretty easy) and am using (.irr) scenes exported from IrrEdit/Coppercube.

Sorry, I'm not enough of an OpenGL guru to know what is wrong, but I'll try to check it out when I have time.