Results 1 to 2 of 2

Thread: Collision data seems to be lost whenever I install a new version of NS

  1. #1
    Knight
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Oregon
    Posts
    99

    Default Collision data seems to be lost whenever I install a new version of NS

    That's simply it. The last 2 or 3 times, I've traded out novashell installations (uninstalled old version then installed new version), the colored blocks that I made up my sample level with, lose their collision info, so I have to redo it. Please note this is only on the colored blocks, not on actual entities though. (Luckily I only have to redo it for one block, as the rest of them being copies actually seem to gain the collision data scaled correctly).

    Keith

  2. #2
    Administrator Seth's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Japan
    Posts
    5,376

    Default

    You should not modify collision on anything that comes from the "System Palette" to avoid this kind of problem. (The changes made happen in Base, possibly breaking other examples and will be removed when you upgrade)

    Collision on a tilepic is one of those things that is shared between all tilepics of that type.

    I suspect you used "General Block of color" and added collision to it - instead of that, use the "Invisible Wall" which already has collision. (Its' red, but you can modify it's color) (Oh, also, move its layer to Entity, instead of Hidden Data)

    Or, create your own block. Import some art and cut a 1X1 chunk out of it, then scale it up to 32X32 or something, that's how I made those blocks of color.

    I'd like to have a way to "Lock" the Base maps to make it clearer when a modification is going to affect them... hrm.
    Seth A. Robinson
    Robinson Technologies

Similar Threads

  1. Problems with lost connections
    By Qwerto in forum Official ClanLib SDK Forums
    Replies: 2
    Last Post: 07-11-2008, 12:43 PM
  2. about save data
    By DavinciZhe in forum Official ClanLib SDK Forums
    Replies: 4
    Last Post: 01-24-2008, 03:18 PM
  3. Install ClanLib in ArchLinux with KDE 3.5
    By Nikitto46 in forum Official ClanLib SDK Forums
    Replies: 4
    Last Post: 05-02-2007, 10:42 AM
  4. Prophesy of the Ancients - Lost Goblin
    By Skeeve1313 in forum Dink Smallwood HD
    Replies: 0
    Last Post: 02-04-2007, 07:41 PM
  5. Trying to install ClanLib on Ubuntu - zlib vs zlib1g?
    By Grant in forum Official ClanLib SDK Forums
    Replies: 5
    Last Post: 12-26-2006, 05:56 AM

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •