Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 28

Thread: Help test Seth's new thing: Oversi.io

  1. #1
    Administrator Seth's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Japan
    Posts
    5,381

    Default Help test Seth's new thing: Oversi.io

    Well, since the Growtopia forums were split off into their own thing these areas have been pretty dead.

    So I figure the remaining stragglers are perfect victims to try my latest experiment!

    Name:  oversi1.gif
Views: 387
Size:  1.17 MB

    Oversi.io - a sort of MMO Reversi / Othello

    I wanted to test out my webgl/unity networking code in a real thing so I figured a simple board game that allowed 100+ players in the same game would be good for that.

    So please try it and let me know how it ran. (FPS is shown at the top)

    Features:

    • Playable in the browser, nothing to install
    • Combo scoring system
    • Drop in gameplay
    • Leaderboard
    • Board size will scale up if enough people join
    • If nobody else is playing, you can just open it up in multiple browser windows to see how multiplayer works
    • There is a secret way to chat if you can figure it out...


    Play here (it likely only works on newish desktops with 64 bit Chrome/Firefox/Edge/Safari browsers): oversi.io

    What do you think?

    I don't think it really "works" in its current form. I've got some ideas to improve it but I'll likely just work on something else if the technology behind it works ok.
    Last edited by Seth; 02-24-2018 at 04:38 AM.
    Seth A. Robinson
    Robinson Technologies

  2. #2
    Knight Raqk's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    96

    Default

    Whoever Player 4 is, you are a madman.

    Fun game. Took ~24 seconds to load after five minutes of trying to figure out how to enable WebGL. Of course I clicked the button that redirects you to this forum thread first thing...

    Consistently got 60-70FPS, played around with that Player 4 guy for about a round, no idea how to play Othello. No lag.

    Seems to freeze for a bit after sliding desktops over on my iMac, but recovers fast enough.

    Not sure how to look much into my machine specs and versions and whatnot, but here's a few things:
    Chrome: Version 63.0.3239.132 (Official Build) (64-bit)
    Mac: Mid-2011, OSX 10.13.2

    EDIT:
    Took me way to long how to toggle chat. Only two chat commands seem to be /? or /help, both of which bring up the same thing "/? for help". Nice. Almost thought that /me was a command for a second because normally if you type an invalid command you get "Invalid command or you lack access to do that!", but if you add a space after the command then nothing shows up. You can also type in colors, which is neat, but considering how you type colors and how you open chat, kind of a pain.

    Single player gets boring fast, playing with others was actually sort of fun. Pretty big slog just waiting for the AI to move in a way so that you can turn them, especially if they're the only one left or something.

    The swiping over seems to not freeze up the game as fast anymore. Maybe it was just me having used the computer for a long while before that. It does however seem to still freeze sometimes. Not sure what causes it, so can't really test around to much, but every time that has happened I've had the debug interface open. It also doesn't recover from the freeze, or at least not quickly enough for it to be worth waiting rather than just refreshing. I still hear the sounds of moving pieces, and seem to still be able to interact with everything and all, just can't see any visual changes. The FPS seems to hover more around 90 now. Again, not sure if it was from heavy usage yesterday or anything. I had like 3 browsers open each with several tabs running. Still do, but things seem to have settled down.

    Would like to see more people on, preferably enough to see the board expand, but at least two others would be nice. It's a shame only like 30 people seem to have played before, assuming "player #" is just a placeholder used for invalid names that indicates... which player number you are.
    Last edited by Raqk; 02-05-2018 at 10:01 PM.

  3. #3
    Lesser Wizard Elyzion's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Singapore
    Posts
    211

    Default

    Took a while to make a new post eh? Will try out once I get my geography test off my back.
    Last edited by Elyzion; 02-05-2018 at 02:50 PM.
    [Elyzion]

    [Monthly Diamond Lock Event]

  4. #4
    Master Sorcerer Notavailable's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    the "X" on the treasure map.....
    Posts
    2,612

    Default

    looks like shogi. no?
    Hope these nostatlgic forums will still exist when I've had a family. Will post yearly.

  5. #5
    Peasant
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    5

    Default

    As i said in my thread
    In GT forums he was online

  6. #6

    Default

    Looks cool! I’ll fire up chrome when I get home!

    sadly safari on an iPad doesn’t load the site very well
    IGN ~ EDFstarwars

    Quotes!



  7. #7
    Lesser Wizard
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Estonia, Viljandi
    Posts
    325

    Default

    Unsure if it's Firefox's bad or not, but the CPU usage spikes up to 100% on that page for me.
    Could be my bad processor though, Intel Celeron G530. Running latest Firefox Beta 59.0b6 (64-bit), can't really judge how the game works if it almost keeps freezing my system.

    EDIT: Tried on Chrome, it doesn't hang my system anymore, and cpu usage lowers once the game is actually loaded. I managed to beat the whites (at time of playing, it was AI)! Though, my concern about CPU usage remains. I opened task manager of chrome, it eats up a whole gigabyte of RAM and uses "160%" CPU. Those are the only setbacks I'd have. As for the game performance once it's loaded... It runs quite nicely around 40-60 fps on my lower-end hardware, but it starts randomly gobbling up system resoruces again.

    I assume you used the new Unity to WASM technology on this, so that's nicely done. I just hope your final product won't be as resource intensive as it is now, because I'd see that as a major drawback to potential userbase.

    Now as for my hardware:
    OS: Windows 7 Professional x64 (Reporting NT 6.1, Build 7601)
    Processor: Intel(R) Celeron(R) CPU G530 @ 2.40GHz (2 cores)
    Memory: 2x Dual Channel (4 channels, but cpu supports dual channel only, so it's kind of "dual dual" channel) 4096MB, 2048MB per slot, totalling to 8192MB DDR3 1033MHz.
    GPU: ASUS GeForce GT 210 1GB GDDR3 @ 533MHz
    Sometimes, a good thing comes to an end.
    My Discord

  8. #8
    Master Sorcerer Spyroboy's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Michigan
    Posts
    1,556

    Default

    Now i cant play it since my pc is at my dads... but if you made it its probably good

    (Weather update: Wow i never relized all my old stuff saved)
    "I could really use a pineapple free pizza from the future right now..."

  9. #9
    Administrator Seth's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Japan
    Posts
    5,381

    Default

    Thanks for the feedback and tech specs, very helpful!

    Yep, it uses the "experimental wasm" checkbox in Unity. (using Unity 2017.3, not the newest beta versions)

    I set it to require 1 GB instead of the default 256 MB while testing and forgot to put it back... so that's probably not good.
    Seth A. Robinson
    Robinson Technologies

  10. #10
    Lesser Wizard Tia Chớp Thần Công's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Growtopia Gems Shop
    Posts
    272

    Default

    anyone got their download stuck at here? It ran for 15 mins alr
    Name:  Capture.PNG
Views: 281
Size:  56.9 KB
    NO DIRT=NO GROW
    IGN: QKhanh2308


  11. #11
    Lesser Wizard Elyzion's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Singapore
    Posts
    211

    Default

    Quote Originally Posted by Tia Chớp Thần Công View Post
    anyone got their download stuck at here? It ran for 15 mins alr
    Switch to google chrome or refresh your page a few times.
    [Elyzion]

    [Monthly Diamond Lock Event]

  12. #12
    Lesser Wizard
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Estonia, Viljandi
    Posts
    325

    Default

    Quote Originally Posted by Elyzion View Post
    Switch to google chrome or refresh your page a few times.
    That's not the issue, it works on Firefox, but the CPU usage screws it up so it hangs (and may freeze system).
    Sometimes, a good thing comes to an end.
    My Discord

  13. #13
    Master Sorcerer Megazork's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Somewhere...
    Posts
    8,593

    Default

    Time to give this a try

    Edit: Unfortunately, my PC is too trashy so I'm unable to run on both chrome and firefox.
    Last edited by Megazork; 02-06-2018 at 10:37 PM.
    I'm on Discord as Ultrum#7689, have fun
    Allies or no allies?

  14. #14
    Serf
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    3

    Default

    Yeah, the loading takes a minute or two with quite a bit of CPU usage (reportedly 252%, hmm) as reported above. The actual gameplay works like a charm. Tested with both Chrome and Firefox, latest versions.

    OS - OSX High Sierra
    Processor - 1.6 GHz Intel Core i5
    Memory - 8 GB 1600 MHz DDR3
    GPU - Intel HD Graphics 6000 1536 MB

  15. #15
    Master Sorcerer michaelhans10's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Location:
    Posts
    4,158

    Default

    Seth is it coming to ios soon?

  16. #16
    Master Sorcerer michaelhans10's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Location:
    Posts
    4,158

    Default

    Quote Originally Posted by Tia Chớp Thần Công View Post
    anyone got their download stuck at here? It ran for 15 mins alr
    Name:  Capture.PNG
Views: 281
Size:  56.9 KB
    Same i’m stuck on that as well.

  17. #17
    Administrator Seth's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Japan
    Posts
    5,381

    Default

    Ok, I've put up an updated version that only asks for 256 MB of memory instead of 1024.

    Does that fix it for you guys that couldn't get it to initialize?

    You can use https://www.oversi.io to play, previously only http://www.oversi.io (non-secure) would work. (it's now using secure websockets under the hood, shouldn't change anything but ... a good idea in general)
    Seth A. Robinson
    Robinson Technologies

  18. #18
    Lesser Wizard
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Estonia, Viljandi
    Posts
    325

    Default

    It works on my phone now, I'll check PC later today.Name:  Screenshot_20180209-070823.png
Views: 242
Size:  640.5 KB
    Sometimes, a good thing comes to an end.
    My Discord

  19. #19
    Lesser Knight
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    36

    Default

    ohhh its a chess

  20. #20
    Squire POLOCA's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Location
    In a Falcon Heavy
    Posts
    18

    Default

    How do you play this game? what are the mechanics?
    Combining the Arts and the Sciences is what makes technology beautiful

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •